search instagram arrow-down

Viimeisimmät

Isobar Finland on lisännyt markkinointitarjoamaansa kaksi uutta datapohjaista palvelua. Sisältömarkkinointiin on lisätty konversio-ohjatun ostopolun malli ja sosiaalisen PR:n paketti, joka on räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaan. Datalähtöisissä malleissa asiakkaan on helppoa ostaa sisältömarkkinointia niin, että se on mitattavaa ja tuloksellista.

Kilpailijoista uudet palvelut erottaa Isobarin vahva panostus dataan ja niiden sitominen olennaisesti kuluttajan digitaaliseen ostopolkuun.

Isobar Finlandin toimitusjohtaja Kati Riikonen vertaa ostopolkua verkossa tavarataloihin. Jokainen yksityiskohta on mietitty kuljettamaan asiakasta haluttuun suuntaan, ja että asiakas kuluttaa aikaa halutuissa kohdissa.

– Tarkasti kohdistetuilla sisällöillä voimme ohjata asiakasta viettämään enemmän aikaa sisältöjen parissa, ohjautuen syvemmälle kohti tavoiteltua konversiota. Sisältömarkkinointi on onnistunutta silloin, kun se tuntuu palvelulta ja vie eteenpäin ostopolulla, Riikonen kuvailee.

– Vaikka kissavideo voisi olla rautakaupankin sivuilla suosituinta sisältöä, ei sisältöä saa suunnitella vain sisällön vuoksi. Jokaisella sisältöpalasella – videolla, artikkelilla, infografiikalla, pelillä – on oltava rooli kuluttajan ohjaamisessa eteenpäin asiakkaan ostopolulla, Isobar Finlandin strategiajohtaja Timo Paloheimo kertoo.

Jokainen ostopolun vaihe on myös mitattavissa.

– Olemme aidosti omnichannel-ajattelun ytimessä, datapohjautuvuuden lisäksi tämä on tulospohjaista tekemistä, Paloheimo kiteyttää.


Sosiaalista pr:ää käsin räätälöitynä

Yhteistä molemmille datapohjaisille malleille on vahva linkitys asiakkaan ostopolkuun ja se, että lähtökohta sisällön suunnittelulle on sekä sisältöanalyysi, hakukonenäkyvyyden tutkinta että muut datalähteet, esimerkiksi Dentsu Aegis Networkin CCS-kuluttaja-analytiikkadata, joka on 5 000 haastateltavallaan Suomen laajin kuluttajatutkimus.

Asiakkaan ostopolkuun vaikuttavia asioita ovat nykypäivänä myös sosiaalisen median kanavat ja erityisesti siellä suositut vaikuttajat, muun muassa blogaajat, vlogaajat, Instagram-tähdet ja vaikkapa Snapchat ja Periscope-vaikuttajat.

Lokakuussa 2015 Isobarin toimitusjohtajana aloittanut Riikonen toteaa, että ajatus palveluun syntyi omista kokemuksista markkinointia ostavana asiakkaana. Sosiaalisen markkinoinnin kenttää kymmenine eri tason toimijoineen on vaikeaa ottaa haltuun ilman datalähtöistä kumppania.

Sosiaalisen pr:n malli sisältää muun muassa kohderyhmäanalyysit, yrityksen omaan suoriutumiseen perustuvan hakukoneoptimoidun lähestymisen kampanjaan, eli mitä sisältöä yritys hakukoneen silmin tarvitsee, sekä valittavissa on myös sosiaalisen median vaikuttaja-analyysi yritykselle.

Riikonen korostaa, että jo vuodesta 2011 lähtien laajasti sosiaalisen median monipuolisia kampanjoita tehnyt Isobar Finland haluaa olla moninaisella some-markkinoinnin kentällä puolueeton peluri.

– Olemme tietoisesti valinneet tien, että olemme se riippumaton luotettava asiantuntija, emmekä ole solmineet yhteistyösopimuksia vain tietyn some- tai mediaverkoston kanssa. Se on asiakkaan etu.

Paloheimo pitää kunnia-asiana, että kampanja on aina tehty datalla, ei mutulla. Lisäksi suunnitteluun osallistetaan aina sekä sosiaalisen median vaikuttaja että asiakas niin että markkinointiyhteys on luonteva ja kaikkia hyödyttävä.

Brändillä on tässä iso rooli: yrityksen on pakko olla sinut kampanjan vaikuttajan kanssa eikä sitä koskaan voida tehdä sokkona. On myös ehdottoman tärkeää, että vaikuttaja ei lähde mukaan vain rahan vuoksi vaan on aidosti kiinnostunut kampanjasta.

– Läpinäkyvyys on ehdotonta sosiaalisessa pr:ssä. Vegaani fitness-blogaaja ei voi mainostaa brändilähettiläänä hampurilaisia, vaikka yhteistyöstä saatava taloudellinen korvaus kiinnostaisi, Paloheimo kuvailee.

Uudet mallit esitellään tiistaina 2.2.2016 #Someaamu-seminaarissa Isobar Finlandissa, jossa puhuu myös Twitterin EMEA:n alueen myyntipartneruuksista vastaava johtaja Scott Thwaites.


Lisätiedot:

Kati Riikonen

kati.riikonen@isobar.com

040 688 5466

Timo Paloheimo

timo.paloheimo@isobar.com

050 596 6816

Heli Ruotsalainen

heli.ruotsalainen@dentsuaegis.com

040 688 5666


Digitaalinen markkinointitoimisto Isobar on osa globaalia Dentsu Aegis Network -markkinointialan konsernia. Isobar Finland on yksi globaalin Isobarin 70 toimistosta.

Dentsu Aegis Network on globaali markkinointiviestintäkonserni. Toimimme 123 maassa yli 27 000 asiantuntijan voimin. Suomessa Dentsu Aegis Network koostuu Suomen monipuolisimmasta ja analyyttisimmästä markkinointiviestinnän toimistoperheestä. Laajasta palvelutarjonnasta pitävät huolen yli150 osaajaa seitsemässä eri toimistossa, joita ovat mediatoimistot Carat ja Vizeum, luova digitoimisto Isobar, tulospohjaisen markkinoinnin toimisto iProspect, ulkomainontaan erikoistunut Posterscope, kokemuksellisen markkinoinnin toimisto Irokeesi psLIVE sekä ohjelmallisen ostamisen yhtiö Amnet.

Isobar Finland

 

Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s