search instagram arrow-down

Viimeisimmät

Isobarin operatiivinen johtaja Sivi Uitto herää joka aamu Itävallan Zillertalissa. Siellä päivän agendan määrittää sää: jos olosuhteet ovat kunnossa eikä lumivyöryjen uhkaa ole, suuntaa Sivi avopuolisonsa kanssa vuorille. Pariskunnan yhteinen intohimo freeride -laskemiseen on lennättänyt heidät jo useampana vuonna viettämään erilaista arkea, jossa yhdistyvät rakas harrastus ja työt.

DP7A1205-web

Taustalla siintää 2 973 m korkea Ahorn

Tiistait ovat työpäiviä, myös Alpeilla. Aamulla Sivi avaa Skypen ja palaveeraa Isobarin proikkari- ja asiakkuustiimin kanssa viikon ajankohtaisista asioista. Sivi huolehtii, että Isobarin talousasiat hoituvat moitteetta. Sopimus töiden tekemisestä etänä syntyi helposti. Tästä Sivi kiitteleekin Isobarin toimitusjohtajaa Kati Riikosta, joka suhtautui avoimen positiivisesti Sivin ehdotukseen.

Etätyö on välillä yksinäistä, sillä sparrailukumppanit ovat tuhansien kilometrien päässä. Etätöistä haaveilevan tuleekin siis pystyä omatoimiseen työskentelyyn ja itsenäisiin ratkaisuihin. Kollegoiden kanssa kannattaa sopia selvät pelisäännöt, milloin on tavoitettavissa Skypen päässä ja milloin suunnitellaan yhdessä viikon tehtävälista.

Rauhallisella työympäristöllä on puolensa: venyvät lörpöttelytuokiot ja toimiston häly eivät hidasta hommia, joten päivän to do -lista on nopeasti ja tehokkaasti tehty. Välillä Sivi kuitenkin ikävöi Isobarin yhteishenkeä ja toimistohuumoria.

DP7A5703-web

Talviaamun maisemia parvekkeelta – kyllä kelpaa!

Sivin kolme vinkkiä etätöistä haaveilevalle

Satsaa työkaluihin ja hanki nopein saatavilla oleva nettiyhteys. IT-tuki on kaukana ja ongelmien välttämiseksi läppärin pitää olla mahdollisimman toimintavarma ja nettiyhteyden pelittää täydellä teholla.

Aikavyöhykkeellä on väliä. Jos unelmoit etätöistä Balilla, muista huomioida aikaero. On pidemmän päälle raskasta olla reagointivalmiudessa yöllä kun Suomessa kollegat vasta palailevat lounaalta. 

Muista puskurirahasto. Varaudu siihen, että tulotasosi tippuu. Vaikka useimmissa maissa on edullisempaa elää kuin Suomessa, kannattaa reissuun varautua säästämällä. Muistathan myös, ettei etätyöläistä koske lounas- ja liikuntaedut tai työterveyshuolto.

MAIJA-prod9528

Maija Ikonen, Content Planner

Teksti: Maija Ikonen, Content Planner

Kirjoittaja haaveilee etätoimistosta New Yorkissa, mutta todennäköisesti riutuisi liikaa ikävästä ajatellessaan kollegoitaan Eteläespalla.

Vastaa
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s